Развиените индустриски земји од Групата 20 денеска ќе одржат итен самит преку видео линк на кој ќе разговараат за глобалниот одговор на кризата со пандемијата на коронавирус. Повеќе од една третина од светското население е во своевиден карантин, а владите се борат да ги намалат социјалните и економските проблеми што произлегуваат од мерките за спречување на ширењето на пандемијата.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...