Руската влада нареди прекин на сите редовни и чартер летови во и надвор од земјата од 27 март, за да го спречи ширењето на пандемијата на коронавирус. Владата денеска соопшти дека на авиокомпаниите ќе им биде дозволено да летаат во други земји со цел да ги вратат руските граѓани дома или ако добијат специјално овластување. Руските власти на 25 март објавија 658 потврдени инфекции со коронавирус во земјата и два смртни слчаја.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...