Поранешниот амбасадор на Македонија во НАТО, Нано Ружин вели дека поканата која се очекува да ја добие Македонија од земјите членки на Алијансата, подразбира членство во НАТО. Ружин не очекува пречки за референдумот или за потребните уставни измени, но во случај на неуспех, тогаш според Ружин, земјата ќе биде без перспектива или ќе се приклучи кон земјите од Истокот.

Shpërndaj me