Анџела Понс (26) е новата мисица на Шпанија и воедно првата трансродна личност која ќе се натпреварува на изборот за Мис на светот.

Анџела вели дека нејзината цел е да биде гласник за вклучување, уважување и почитување не само на ЛГБТ заедницата, туки и за целиот свет.

Во Шпанија пред пет години е укината забраната за учество на трансродови лица на изборите за убавина.

Loading...

Shpërndaj meLoading...