Слика од францускиот сликар од периодот на импресионизмот, Клод Моне е продадена за 110 милиони долари. Воедно, тоа е светски рекорд за продадено дело на овој француски уметник. Моне ја завршил сликата на масло во 1890 година, како дел од неговата серија монети „Хејстакс“, на која е прикажан руралниот живот во близина на неговиот дом во регионот Нормандија.

Сликата последен пат беше поставена на аукција во 1986 година, кога достигна цена од само 2,5 милиони долари.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...