Министерството за здравство информираше дека во изминатите 24 часа се регистрирани 12 нови случаи на коронавирус во земјава.

Од нив, 7 се од Скопје и 5 од Куманово.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 148 лица од кои 1 излекуван и 2 починати пациенти.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

– Скопје (88)
– Дебар (40) – од кои 1 починат
– Куманово (8) – од кои 1 починат
– Штип (7)
– Кавадарци (2)
– Охрид (2)
– Гостивар (1)

Loading...

Shpërndaj me

Loading...