Северноморската нафта „брент“ денеска ја достигна највисоката цена оваа година, надминувајќи го износот од 72 долари за барел. Придонес за таквите ценовни трендови, како што оценува Ројтерс е стабилниот економски раст на Кина и падот на резервите на сурова нафта во САД. Дополнително, наведува агенцијата, за покачувањето на цената на нафтата влијаат и американските санкции против двете членки на ОПЕК, Венецуела и Иран5.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...