Пронајдени се две писма на Никола Тесла, за кои се мислило дека се избгубени. Писмата се адресирани до Радој Јанковиќ, генералниот конзул на Кралството Југославија во Њујорк.

Во двете писма Тесла пишува за Михајло Пупин, неговата болест и дека сака да го посети во болница, а истите се пронајдени пред неколку дена и со голем напор откупени од музеј на едно здружение, пренесува енаука.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...