Реконструција на патишта, набавка на комунална опрема, изградба на градинки и училишта се дел од проектите кој општините ги реализираа со поддршка на ЕУ преку ИПА грандот за рурална средина. Реализирани се 135 подпроекти во вредност од 1,3 милијарди денари. Веќе во најава е и ново финанансирање во вредност од 48 милиони денари кој ќе бидат наменети за патишта. На завршниот настан на проектот присуствуваа министерката за финансии Нина Ангеловска, амбасадорот на ЕУ Самуел Жбохар, директорот на Светска Банка Марко Мантованели и премиерот Зоран Заев.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...