Почна средбата на надворешните министри на земјите членки кои се очекуваа да отварат дебата и за нашата земја и можноста за почеток со преговори со Европската Унија.

Надворешните медиуми ден претходно најавија дека може Северна Македонија и Албанија да не бидат во заеднички пакет, со тоа што Албанија ке се подели од пакетот.

Сепак одлуката се очекува да биде донесена на 20 односно 21 Јули од Советот на Европа.

Но, конкретен датум не може да има без одлуката на гремансиот Бундестаг, каде што се истакнува дека случајот на Северна Македонија ке се дискутира некаде до Септември./Алсат

Loading...

Shpërndaj me

Loading...