Британскиот министер за внатрешни работи Саџид Џавид изјави дека ја потпишал наредбата за есктрадиција во САД на основачот на Викиликс, Џулијан Асанж. Според него, крајната одлука за есктрадицијата на Асанж треба утре да ја донесе британскиот суд.

Асанж во САД е обвинет за објавување на класифицирани документи и информации. Аснаж во моментов отслужува затворска казна од 50 недели.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...