Можеби сте уверени дека играњето Candy Crush и бескрајното скролање на Facebook ве исполнуваат со среќа, но всушност, тие се наоѓаат на врвот од листата на апликации кои се најлоши за вашето ментално здравје и внатрешниот мир.Порталот „Time Well Spent“ спроведе истражување помеѓу 200.000 корисници на iPhone.

Според добиените резултати, мобилните апликации кои најнегативно влијаат на среќата на корисниците се:

 1. Grindr
 2. Candy Crush Saga
 3. Facebook
 4. WeChat
 5. Candy Crush
 6. Reddit
 7. Tweetbot
 8. Weibo
 9. Tinder
 10. Subway Surf
 11. Two Dots
 12. Instagram
 13. Snapchat
 14. 1010!
 15. Clash Royale

Loading...

Shpërndaj me