ПЗУ Поликлиника „Зегин медика“ е здравствена установа која обезбедува целосни здравствени прегледи и специјалистички здравствени услуги за сите оние што сакаат професионалност, удобност, ефикасност, како и дискретност.

Матичен лекар

Ги става пациентите на прво место со сеопфатна и evidence-based медицина. Тој модел на работа професионално е поддржан од страна на квалификуван медицински тим.

 

Биохемиска лабораторија

Опремена со најсовремена апаратура, која овозможува висока точност на резултатите во строго контролирани услови – со упат од ваш матичен доктор можете да направите сѐ на едно место

 • рутински биохемиски анализи – крвни анализи и тестови што вклучуваат бубрежна функција, црн дроб, срце, специфични протеини, железо-индекси, гликемија, липиден статус, електролитен статус
 • витамин Д
 • тироиден статус
 • хормони и тумор-маркери
 • алерготестови
 • хемостаза
 • инфективни заболувања
 • рутинско тестирање урина

 

Интерна медицина

(склучен договор со ФЗО)

Нашиот принцип на работа е базиран врз моделот patient – centered, што значи медицинскиот тим врши континуирано следење на вашето здравје во целост.

 • Интернистички прегледи
 • Ехо на абдомен
 • Ехокардиографија
 • Ехо на тироидна жлезда
 • Ехо на дојки
 • Полиграфија – дијагностицирање слип апнеа
 • Доплер на каротиди
 • 24 -72-часовен холтер (ЕКГ и ХТА)
 • Алерголошки прегледи
 • Дензитометрија – прегледи за остеопороза

 

Медицина на трудот

Задржување на вашите вработени здрави, безбедни и ефикасни. Нашата back to work-филозофија ја оптимизира грижата за пациентот и неговата продуктивност.

 • Систематски и периодични здравствени прегледи на вашите вработени
 • Лекарски уверенија за вработување
 • Лекарски уверенија за суд и за странство
 • Учество во елаборат за процена на ризик на работно место
 • Управување со ризик-факторите

 

Зегин Медика

ЛЕКАР НА ВАШЕТО СЕМЕЈСТВО

Loading...

Shpërndaj me

Loading...