Познат е идентитетот на 14-тте патници кои го загубија животот во вчерашната автобуска несреќа кај Карпалак.

 1. Раметула Абдураими, единец во семејството Абдураими
 2. Валдете Хамити (1989), од Дебреште, мајка на две деца
 3. Јовица Трпевски, од Гостивар, син на пратеникот Благојче Трпевски
 4. Бесим Камбери, с. Сенокос, гостиварско
 5. Онур Садику (19), од Гостивар
 6. Есат Емрули, од Гостивар
 7. Ајдин Исмаили (19) од Гостивар
 8. Бесим Фетаи, од Врапчиште
 9. Бејза Узеири, од Долна Бањица
 10. Зоран Давидовски (1981), вработен во Град Скопје
 11. Бобан Аврамовски, студент на ФОН
 12. Трпана Јаневска, пензионерка од Гостивар
 13. Дејан Ристевски, вработен во Народна банка на Македонија
 14. Павле Костоски, од Гостивар, дипломец на правниот факултет во Скопје
Loading...

Shpërndaj me

Loading...