Американскиот секретар за одбрана Марк Еспер издаде наредба за запирање на движењата на американската војска во странство во наредните 60 дена, во обид да го ограничи ширењето на коронавирусот. Еспер во интервју за агенцијата Ројтерс рече дека наредбата важи за сите американски сили, цивилен персонал и нивните семејства, но истакна дека ќе има некои исклучоци.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...