Пазарџиите од Зелен пазар утрово излегоа на протест пред Собрание. Изразуваат револт поради новиот закон кој бара од нив да обезбедат лиценци во износ од 3.600 денари и доплата од 2.400 денари ако сакаат да користат и втора тезга. Истовремено, протест на пазарџиите се одвива и на булеварот Крсте Мисирков, пред Битпазар.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...