Најмалку 14 мамутски скелети се откриени во Мексико, фатени во стапици, што ги направиле луѓето пред околу 15 000 години. Биле лоцирани во две јами во близината на главниот град Мексико Сити.

Ловците од тоа време можеби ги бркале мамутите кон стапиците, користејќи факели или стапови. Ова откритие може да го смени нашето разбирање за тоа како античките луѓе ловеле големи животни.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...