Од први ноември ќе започне променет начин на оданочување на возилата кои се увезуваат во земјава. Сите граѓани и фирми кој ќе увезат нови или употребувани возила ќе треба да платат данок врз основа на вредноста, но и врз основа на просечната емисија на јаглерод диоксид. За тоа колку ќе треба да се плаќа, допрва ќе се прецизира во Уредба што ќе ја донесе Владата, а наплатата ќе ја врши Царината.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...