Од утре почнува употребата на полимерните банкноти во вредност од 10 и 50 денари. Со тоа, книжните банкноти во истата вредност повеќе нема да бидат во употреба и ќе започне процес на нивна замена, што ќе трае до 15 мај следната година.

Старите пари ќе може да се заменат за нови во сите банки низ Република Македонија.

Loading...

Shpërndaj me