Во Книгата на рекорди официјално се додаде уште еден нов рекорд. Станува збор за најголемата Школка од огномет во воздух што беше пуштена за Новогодишната ноќ во Обединетите Арапски Емирати. За да го видат ова дело од мега огномет на небото на арапскиот остров Ал Марјан, се собраа околу 100 илјади луѓе. Големата школка содржеше повеќе од еден милион експлозивни материјали, а нејзино подготвување почна да во првите месеци на 2017 – година. Школката беше направена од страна на една американска компанија и нејзиното лансирање го направија професионалци.

Shpërndaj me