Заменик министерот за внатрешни работи, Агим Нухиу, ги потсетува граѓаните дека секој што го крши законот и владините мерки за заштита од коронавирусот ќе биде санкциониран.

Тој наведува дека прекршувањата на мерките на Владата, вклучително и полицискиот час, се казниви според членовите 205 и 206 од Кривичниот законик, кои пропишуваат сторителите на кривичното дело да се соочат со казна затвор во траење до 3 години, како и парична казна од 2.500 евра. Нухиу посочува дека родителите на малолетните лица кои ги кршат мерките, ќе бидат одговорни за сторителите.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...