Норвешката агенција за нуклеарна безбедност го анализира малото ниво на радиоактивен јод откриен на северот на Норвешка по експлозијата за време на ракетен тест во Русија.

Агенцијата соопштила дека радиоактивниот јод е откриен во нејзината станица за филтрација на воздухот во близина на границата со Русија. Двете земји ги раздвојува само една река.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...