Бактеријата „МРСА“ е пронајдена кај уште едно дете од основното училиште „Панајот Гиновски“ во населбата Бутел. Ова е втор случај на заболено дете со оваа бактерија во училиштето. Бактеријата за првпат во ова училиште беше констатирана пред 20 дена. Здравствените инспектори наредија дезинфекција во објектот, но денеска бактеријата повторно се појавува. Од Државниот здравствен и санитарен инспекторат најавија подетални информации во текот на денов.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...