95-годишниот Реј Воли од Кипар го собори рекордот за најстар нуркач во светот. Тој нурна до 40,5 метри и таму остана 44 минути. Реј рече дека е добро чувство да се собори овој рекорд, особено на негова возраст. Претходниот рекорд му беше нуркање до 38 метри пред една година кога имал 94 години. Исто како лани и оваа година целиот подвиг го следеа претставници од Гинисовата книга на рекорди. Рек Воли е Британец и ветеран од Втората светска војна кој живее на Кипар, а нурка речиси 60 години.

Loading...

Shpërndaj meLoading...