Претераното гледање телевизија доведува до зголемен апетит особено гледањето на омилените серии.

Но, според научниците, гледањето хорор филмови може да ви помогне во слабеењето.

Имено, гледањето еден хорор филм согорува околу 200 калории, што е повеќе од една третина чоколадо.

Колку е филмот пострашен, толку согорувањето калории е поефикасно, тврдат научниците од Универзитетот во Вестминистер.

Како најдобар “лек” против дебелината се покажал филмот “The Shining” од 1980 година, а по него следуваат “Jaws” и “Alien”.

Shpërndaj me