Просечната плата во Венецуела е доволна да се купи само еден килограм месо, а инфлацијата се ближи до неверојатни 1 000 000 отсто.

За некој кој тоа може да си го дозволи, просечно одење во продавница би можело да чини и десет или 15 милиони боливри. Да се работи за некоја друга валута, тоа би било вистинско богатство, но националната валута, боливар, толку малку вреди, што ни со полна шака пари не би било возможно да се направи најосновното купување за едно семејство, а на тоа треба да му се додаде и фактот дека полиците се празни, а платите исклучително ниски.

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...