Националниот парк Мадиди, Боливија 

На прв поглед изгледа многу мирно, но всушност е многу смртоносно. Зошто ? Овој парк ја има најсмртоносната фауна во светот. Контактот со растенијата од оваа место може да ви предизвика осип, инфекција и болести.

 

Планината Еверест

Највисоката планина во светот го привлекува погледот на планинари од целиот свет. Таа нуди изобилство од предизвици, но и опасности. Често слушаме за жртви на падините на Еверест.

 

 

Езерото Натрон, Танзанија

Можеби изгледа како слика од друга планета, но всушност ова е езерото Натрон во Танзанија. Алкалната сол на површината на езерото е толку токсична што секое живо суштество што ќе дојде во контакт со неа, умира. Од очигледни причини пливањето во оваа езеро е строго забрането, а ужасната миризба на водороден сулфид нема да ви дозволи да уживате во убавата глетка.

 

  

Aнтартикот

Овде не ве очекува киднапирање или грабеж, но суровоста на мајката природа е исклучително опасна. Нема време за одмор на топло. Дури и да се јавите на 911, шансата да преживеете е минимална. Ова е оддалеченото место на планетата и едно од најстудените!

 

 

 (Островот на змиите), Бразил

Скриен на бреговите на Бразил овој остров е дом на најотровната змија во светот Ботхропс. Истражувачите велат дека во просек има по 5 змии на метар квадратен. Владата на Бразил го забранила пристапот до овој остров откако биле забележани неколку смртни случаи.

 

 

 

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...