Македонија очекува ЕК утре во Извештајот за напредокот на земјата да излезе со безусловна препорака за почеток на преговорите со ЕУ. Во документот се очекува да биде нотиран прогресот направен со надминување на политичката криза и исчекорот во добрососедските односи. На внатрешен план ќе се констатира одреден напредок, како и охрабрување за интензивирање на реформите во приоритетните области.

Loading...

Shpërndaj me