Македонските олимпијци денеска настапија на 23 – те Олимписки игри кои се одржуваа во Јужна Кореја. Прв настапи Ставре Јада во класичен спринт кој заврши на последното место, но откако беше суспендиран Кинезот Чингаи Сун, Македонецот се пласираше на 79 – то место. Јада трката ја заврши со време од 4 минути и 23 секунди со што за минута беше послаб од победникот Хакола од Финска.

Shpërndaj me