Судијата Лазар Нанев, кој е експерт по кривично право, во интервју за Алсат посочува дека по случајот „Рекет“ дигнитетот и интегритетот на СЈО целосно е нарушен. Нова рунда на политичко договарање за иднината на Специјалното обвинителство ќе го до уништи СЈО, смета Нанев кој додава дека дел од нивните случаи биле одлична алатка за политичко пазарање. Нанев предупредува дека по судскиот летен одмор, судот ќе се соочи со нов проблем. Ќе почнат да пристигнуваат барања од обвинетите во случаите на СЈО за изземање на Катица Јанева во активните случаи./Алсат

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...