Ќе се намалуваат казните кај царинските прекршоци, најави Министерот за финансии Драган Тевдовски на одбележувањето на Денот на Царината. Законските измени се подготвени и ќе бидат предложени до Владата.

„Подготвени се и законски измени за релаксирање на казнената политика во координација со Царинската управа се изврши сеопфатна анализа на казнената политика и се изготвувија предлози за намалување на глобите, односно за нивно изрекување соодветно на тежината на сторениот прекршок“, изјави Драган Тевдовски, министер за финансии

Loading...

Shpërndaj me