МФ го подготвува Буџетот за 2018 година, невладините бараат транспарентност

Владата и Министерството за финансии го подготвуваат Буџетот за 2018 – та година. Иако ветија, досега во кроењето на државната каса не се вклучени невладините организации. Дел од експертите немаат информации во која фаза е новиот Буџет. Се уште има проблеми и со транспарентноста. „Дел од проблемите се во транспарентноста и во поглед и она … Продолжи со читање МФ го подготвува Буџетот за 2018 година, невладините бараат транспарентност