Иако во својата претходна проценка, Меѓународниот монетарен фонд оцени дека економскиот раст на Македонија годинава ќе изнесува 2,8%, во својот есенски извештај ММФ предвидува дека македонската економија годинава ќе напредува само 1,6%.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...