Припадник на граничната полиција во Финска останал без зборови откако пред него, без никако предзнак, во замрзнатото езеро се создал огромен остров. Настанот се случил минатата недела, а сликите од огромното здание веќе ги преплавија социјалните мрежи. Посетителите оставаат разни коментари, од најбизарни, па сè до теории на натприродни сили.

Има и такви кои што оценуваат дека се работи за природен феномен на привидение, слично на фатаморганата, кое што се случува кога сончевата светли минува низ атмосферските слоеви и создава разни слики на хоризонтот. Научната јавност сè уште се нема изјаснето, ниту пак, се наведува дали некој од близу ги погледнал овој мистериозен „остров“.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...