Германската канцеларка, Ангела Меркел, денеска изјави дека Европа одлучила да го поддржи нуклеарниот договор со Иран и да се обиде да најде решение за да се спречи понатамошна ескалација.

„Чекор по чекор ќе продолжиме да се обидуваме да најдеме решение со Иран за да се спречи тензии во тој глобално чувствителен регион“, кажа Меркел.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...