Македонската економија во сериозни проблеми со конкурентноста

Политичките партии мора да преземат крупни чекори со јасна визија за да се зголеми можноста за развој на земјата, велат економските експерти за Алсат М. Според професорот Никола Поповски, странските иневститори ја гледаат и нестабилноста на институциите, што дополнително влијае на економскиот раст. Вели дека клопчето мора да почне да се одмотува, па дури и … Продолжи со читање Македонската економија во сериозни проблеми со конкурентноста