ФИФА денес ја објави новата ранг-листа за фудбалските репрезентации, според која Македонија загуби едно место и сега се наоѓа на 135-тта позиција. Пред Македонија сè уште остануваат полу-аматерските репрезентации како што се Андора, Либерија, Виетнам и Камбоџа. Албанија останува на досегашното 63-то место, додека Косово забележа пад за три места и сега е рангирано на 180-то со 90 поени. На врвот е Бразил, а Германија е втора.

Shpërndaj me