Со почетокот на летото Луксембург ги укинува билетите за јавен превоз. Барем така најавија локалните власти на чело со премиерот Савиер Бетел. Бесплатни ќе бидат трамвајот, возовите и автобусите.

Во текот на изборната кампања, Бетел ветуваше дека заштитата на животната средина ќе му биде приоритет во вториот мандат, а истовремено со ваквата мерка сака да стави и ред во сообраќајните метежи низ државата.

Loading...

Shpërndaj meLoading...