Поевтин мобилен интернет меѓу Македонија и Грција уште во летната сезона, најавија денеска ресорните министрите на двете држави Дамјан Манчевски и Никос Папас по потпишувањето на Меморандум за разбирање.

Ова е прва билатерална активност на двете земји откако стапи во сила Договорот од Преспа. Регулаторните телекомуникациски агенции во наредните два месеца треба да ги известат министерствата за конкретните чекори доколку се потребни одредени измени на законската регулатива. Министерот Манчевски посочи дека очекува до 2021, целосно укинување на цените во роамингот.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...