Косовскиот извештај со потребната документација за здравственатa состојба на материјалот за порибување, односно икрите и малдите риби пристигна до агенцијата за храна.

И покрај бариерите кои веќе две недели стојат помеѓу двете држави денес Бектеши изјави дека македонската економија нема да има никвава штета по забраната за увоз на компири и мед од земјава во Косово, бидејќи овие два производи веќе имаат добиено дозвола за извоз на европските пазари.

По добиениот извештај агенцијата во текот на следната недела ќе направи увид и ќе изврши контрола на терен. Ако се утврди дека нема никакви недоследности според законската регулатива, ќе се тргне забраната за узвоз на материјал за порибување од Косово.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...