Која земја со кого ќе склучува договори за соработка мора да остане во надлежност на нејзината суверена надворешна политика, изјави поранешната министерка за надворешни работи на Австрија, Карин Кнајсел.

Австриската политичарка, по повод противењето на Брисел на договорот меѓу Србија и Евроазиската унија, објасни дека знае оти постои барање дека кандидатите за членки на ЕУ мора да ја усогласат својата надворешна политика со политиката на Унијата.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...