Хрватската влада одлучи објектите на некогашната политичка школа во Кумровец, родното место на некогашниот доживотен претседател на поранешната СФРЈ, Јосип Броз Тито, да ги продаде на кинеска компанија за околу два милиони евра, пренесуваат хрватските медиуми.

Како што се изјаснил сопственикот на компанијата купувач, раководството планира објектите да ги претвори во хотел, но и да отвори спомен парк посветен на Тито.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...