Чајот се смета за најздрав пијалок во светот, но секоја билка има различно влијание врз нашето тело и затоа е добро да го одберете оној кој најмногу одговара на вашиот организам и неговите потреби.

Во прилог, прочитајте каков чај треба да пиете според вашата крвна група за да извлечете максимални здравствени придобивки.

Крвна група А

 • Зелен чај
 • Чај од јасмин
 • Чај од невен
 • Чај од мајчина душица

Крвна група Б

 • Ројбос чај
 • Зелен чај
 • Чај од маточина
 • Чај од жалфија
 • Чај од бозел

Крвна група АБ

 • Чај од нане
 • Зелен чај,
 • Чај од божур
 • Чај од брусница

Крвна група Нулта

 • Чај од ѓумбир
 • Чај од женшен
 • Зелен чај

 

 

Shpërndaj me