За време на продолжението на 32. седница, и  8-та точка, за Законот за употреба на јазиците, поранешниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ,  Никола Груевски се качи на говорницата кај претседателот на Собранието, Талат Џафери, бараше од него да прекине со работата при што го поли со вода.

Груевски му го исклучи и микрофонот на спикерот, по што тој даде пауза. Џафери на излегувањето од собраниската сала имаше и кус вербален дуел со Груевски.

Собраниските служби реагираа за да се спречи поголем инцидент.

 

 

Shpërndaj me