На 21 март кандидатите за претседател на државата ќе треба да се пријават во Државната изборна комисија и во рок од 48 часа оваа институција треба да ја потврди официјално нивната кандидатура. Претседателот на ДИК, Оливер Дерковски, за интервју за Алсат вели дека иако активностите на кандидатите на терен почнале порано, досега не се констатирани законски прекршувања.

Loading...

Shpërndaj meLoading...