На поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков судот му изрече затворска казна во времетраење од 18 години за настаните од 27 април. Се товари за делото терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста.

Игор Дурловски е ослободен од обвинението.

Следниве затворски казни беа изречени и за другите обвинети во истиот случај:

Митко Пешов од МВР, 15 години

Душко Лазаров од МВР, 15 години

Горан Гошевски Леви, поранешен шеф на обезбедувањето на Трајко Вељаноски, 15 години

Оливер Поповски од МВР, 13 години

Мунир Пепиќ, од Агенцијата за разузнавање, 15 години

Албулфета Алими, 7

Младен Додевски, 12

Јане Ченто, 15

Горанчо Ангеловски, 12

Игор Југ, 12

Влатко Трајковски, 13

Вилијам Михајловски, 14

Никола Митревски Кољо, 15

Александар Василевски Нинџа, 8

Loading...

Shpërndaj meLoading...