Пожарите што вчера го зафатија западниот дел на Скопската котлина се целосно изгаснати и во моментов нема нови пожари во Скопје и околината, соопшти Противпожарната бригада. Огнената стихија околу селата Љубин и Кондово мораше да бидат гаснети и со помош на авиони. По барање на Општина Сарај, вчера попладне два канадера на Дирекцијата за заштита и спасување интервенираа врз подрачјето зафатено со пожар.

Алсат

Loading...

Shpërndaj me

Loading...