Обвинетиот Игор Дурловски, еден од водачите на протестите „За заедничка Македонија“, доби ослободителна пресуда. Како што наведе судијката Добрила Кацарска, нему му се укинува и обврската за редовно јавување во судот.

Дурловски, иако имаше право, не побара амнестија, туку инсистираше низ судската постапка да се докаже неговата невиност.

Тој неколку месеци помина во затворски и куќен притвор.

Loading...

Shpërndaj meLoading...