За седум месеци од почеток на годинава реализирани само 24,5 проценти од предвидените капитални инвестиции. Владата за оваа година предвиде рекордни 422 милиони евра за реализација, но бројките говорат дека за седум месеци потрошени се само 103 милиони евра од предвидените, за изградба на патишта, градинки, училишта, енергетски системи и канализации. Најголем број на инвестици се реализирани во месец јули каде се потрошени 27,9 милиони евра.

Loading...

Shpërndaj me

Loading...