Еволуцијата на мобилните телефони постојано е во интензитет. Ретки се оние што немаат паметни телефони, но според едно ново истражување на јавното мислење, мобилните уреди за комуникација наскоро ќе станат историја.

Според напредокот и корисниците имаат се поголеми очекувањата, а за околку пет години обликот и можностите на електронските уреди ќе бидат нешто сосема неочекувано.

Ericsson трга од тоа дека паметните телефони ќе ги заменат уреди кои луѓето ќе можат да ги носат на себе, а ќе располагаат со вештачка интелигенција.

– Паметните телефони не се практични, на пример додека возиме. Поради тоа потрошувачите сметаат дека паметните телефони за пет години ќе бидат минато – ремизира Ребека Ангстрем.

Работите брзо се менуваат, но и побрзо се реализираат тргнувајќи од идеја до масовна продукција.

Според претпоставките на се работи за тродимензионална примена, а корисниците би можеле нови обувки да пробаат виртуелно, да видат како би им стоеле и слично.

 

Loading...

Shpërndaj me

Loading...